lördag 29 augusti 2009

Fall is here!

Jag gillar hösten. Mycket. Det är nästan så jag skäms. Särskilt när andra saknar sommaren som aldrig kom och bara vill ha sol och värme. Då säger jag ingenting och bara njuter i smyg av den klara, kalla luften och de vackra färgerna.

Månadskitet från Annas Scrapbooking innehåller en smak av hösten och det gillar jag förstås. Ett litet höstalbum i miniformat (4x6 tum) skulle det självklart bli. Albumet är klätt med Basic Greys papper som ingår i kitet. Det mesta av dekorationerna ingår i månadskitet. Dikten har jag skrivit ut på cardstock och klippt i remsor. En vers på varje sida.

I like fall. A lot. When people complain over the cold summer, I don't say anything, I just enjoy the cool, crisp air and the wonderful colours in the nature. The monthly kit at Annas Scrapbooking has some fall related goodies this time. I made a small mini album with papers and decoration from the kit.









Jag stansade ut några olika figurer i Cuttlebugen, på papper som jag förklistrat med den dubbelsidiga "punch tapen" som finns i kitet. På den klistriga ytan strödde jag sammetspulver som är alldeles glittrigt och lent att ta på. Mys!





Daggdroppar och höstregn med hjälp av Glossy Accents. Hålet gjorde jag genom att rita av ett av löven som finns i kitet och sen skar jag ut lövformen.



Den lilla lövstormen stämplade jag med en swirl och embossade i clear.

Theres a poem in the album, a poem that I actually wrote myself. It's not a very good poem, but it expresses the love and warm feelings I have for this time of year. However, I will not even try to translate it ...

Dikten är faktiskt hemkomponerad, i någon sorts glädjefnatt över höstkänslorna. Här är den, min lilla höstdikt:

jag älskar hösten
lite i smyg
när andra njuter av sommaren
längtar jag efter höstens klara luft
och frostklädda gräsmattor

jag köper en ny kofta
i mjukt garn och murriga färger
jag sveper en filt om mig i soffan
njuter på riktigt med en kopp te
och en bok som jag länge tänkt läsa

tar en promenad i skogen
med prasslande löv i guldiga färger
hittar några kantareller till kvällens gryta
blåbären är många och stora och vill gärna bli plockade
hemma hos mig blir de en härlig paj

fyller lungorna med frisk luft
helt plötsligt står allt klart
det är nu min nya tid börjar
med planer och mål
och glädje över att kunna andas

tisdag 25 augusti 2009

Birds of a feather

Jag gillar verkligen stämplar (vem gör inte det) och min nyaste kärlek är dessa supersöta ugglor på rad från Pink Cat Studio, de finns hos House of Inspiration. Jag klippte isär de stämplade ugglorna och texten, och monterade sedan texten på en mörkbrun vimpel som jag klippt till för hand. Bakgrundspappren är fastsydda med hjälp av min gamla symaskin. Ugglorna är färglagda med distresser och blingade med lite stickles. Ögonen är lackade så de blänker fint. Stämpel, papper och blommor är från House of Inspiration.

I just love stamps (who doesn't) and my new love is this owl-stamp from Pink Cat Studios. The stamped owls are coloured with distress ink and highlighted with stickls. Glossy Accents on the eyes for that extra bling. All material from House of Inspiration.



lördag 22 augusti 2009

Sukkersött Christmas card

Fredagsutmaningarna på Sukkersött har lockat mig ett tag nu, och äntligen blev det av att jag tog mig an en sådan. Denna vecka handlade det om att göra ett julkort i icke-traditionella färger. Mitt kort går i guld och beige. Tack Lena för lånet av stämpeln!

This is my contribution to the weekly challenge at Sukkersött, a Christmas card in non-traditional colours.



Renen snurrar i ett runt hål, samma motiv finns på båda sidorna. Lite stickles på lampor och nos förstås!



Material:
Papper: Pärlemor cardstock, designpapper från Scrappers Choice
Stämpel: Paper Salon
Dekorationer: Julstjärna QK stansad i CS och vellum, stickles, brett organzaband
Text: Alfabete QK Chandelier

måndag 17 augusti 2009

Tags 4 you

Jessica på House of Inspiration har en unik förmåga att sätta ihop de mest underbara DT-kit du kan tänka dig. Allt material i det här lilla projektet, förutom själva plåtasken, kommer från House of Inspiration. Asken är tänkt som en gåva, fylld av tags som kan användas att sätta på paket eller bara för ett litet meddelande till någon speciell.

Du missar väl inte att House of Inspiration har öppnat ett supermysigt forum, och planerar för en Cybercrop 13-15 november. Hoppas att du vill vara med!

Jessica at House of Inspiration puts together the most amazing DT-kits. All material used for this little box, besides the actual tin-blox itself, is from House of Inspiration. The box is meant as a gift, filled with tags that can be used for different occasions.



Texten är utstansad med QK Dragonfly och lackad med Glossy accents.

söndag 16 augusti 2009

Stop it!

Jag vill ju så gärna dokumentera vår familj, ta bilder av barnen och vår vardag. Tanken är ju att jag ska kunna scrappa layouter med bilderna, så att vi har dem kvar när barnen är stora och vill veta vad de gjorde och hur vi hade det när de var små.

Men de där barnen gör det ju inte så lätt för en. Jag vet inte hur många handflator jag har på bild, för det är den som far upp framför ansiktet när de ser att kameran kommer fram. Jag måste nog ändra taktik och fota andra saker i vår närhet helt enkelt.

Här var en sådan gång när jag faktiskt fått tillåtelse att ta en serie foton av min underbara dotter. Många fina bilder blev det, men till slut fick hon nog och skrek åt mig att sluta. Jag gillar den bilden också. :)

I would really like to document our family and our life together. But the kids are far from willing to be photographed, and I usually end up with pictures of the palms of their hands. This picture was taken when I actually had a successfull photo shoot with my daughter, but eventually she got tired of the whole thing and yelled at me to just stop! I got this last shot and I like it a lot. :)



Titeln är handskriven och urklippt, sedan ett lager glossy accents och montering på 3D-kuddar. Bakom finns en urklippt damask, stämplad på vellum.

The title is hand-written and cut out with scissors. A coat of Glossy accents and then mounted with 3D-foam. Behind the title is a cut-out damasque, stamped on vellum.



Egenhändigt gjorda blommor av lager av papper och vellum. I mitten sitter dekorationer från Tim Holtz.

Home-made flowers, made by mixed layers of paper and stamped vellum. The centres are from Tim Holtz.

lördag 8 augusti 2009

Sssh ... Baby asleep

En god vän har fått barn för ett tag sedan och eftersom jag äntligen har fått tillbaks scraplusten så har jag gjort ett kort och en dörrhängare till den lilla familjen. Jag tror inte att min vän läser bloggen och skulle hon göra det så vet hon nu vad som kommer med posten om ett par dagar ...

One of my friends got a little baby girl a while ago so I have made a door hanger and a card for the little family. I don't think my friend reads my blog, but if she does this will come as no surprise in the mail in a couple of days ...



Papper från Melissa Frances. Alfabetet är Quickutz Banana Split, ett 4x8 alfabet som jag gillar.



fredag 7 augusti 2009

Door sign by Diane

Världens snyggaste dörrskylt är designad av duktiga DT-vännen Diane. Den hänger så fint på dörren till vårt nya radhus.

Our new door sign is designed by my DT-friend Diane. Isn't it gorgeous?



Ett tack kort till Diane var förstås på sin plats. Enkelt kort men med ett innerligt tack!

Of course, I had to make a thank-you card for Diane.