måndag 30 november 2009

BoBunny for Christmas

BoBunnys julpapper har en underbar "vintage-känsla" och passar perfekt för julkort med lite slitna, distressade kanter. Här har jag använt brads ur samma serie, och tomtestämpeln är även den från BoBunny. Järneksbladen har jag klippt ur ett papper och blingat bären med stickles. Tagen har jag gjort med samma papper och en etikett-stämpel från Inkido. Allt material finns i House of Inspirations butik!

I made a set of card and tag for House of Inspiration, using more or less only BoBunny material. These Christmas papers and decorations are just perfect for that vintage/distressed feeling. All material is available through the House of Inspiration webshop.



söndag 29 november 2009

Getting there ...

Fjorton julkortssugna kollegor samlades efter jobbet tidigare i veckan och pysslade julkort så det stod härliga till. De fick prova på flera olika tekniker och jag hade med mig i princip hela pysselrummet för dem att botanisera i. Jätteroligt! Jag hade förberett ett gäng olika julkort av varierande svårhetsgrad som inspiration. På köpet kom jag en bit på vägen i årets julkortsproduktion för släkt och vänner. Här är några av dem.

Fourteen of my collegues stayed after work earlier this week and made Christmas cards galore. I had brought most of my supplies and they got to try out a lot of different techniques. I made a number of inspirational cards for them in advance, which also was a great start for this years Christmas card production to be sent out to family and friends. Here are a few of them.











söndag 22 november 2009

Pink is the new Red

Tusen tack alla ni som läser och kommenterar i min blogg! Jag vet att många av er är i full gång med årets julkortsproduktion, och om ni har lust att bli lite utmanade så får ni här en chans att lägga vantarna på ett sprillans nytt QK alfabete, Chandelier. Det vore väl inte så dumt som en extra julklapp, eller hur?

Utmaningen är att göra ett julkort i precis vilket format eller vikning som helst, så länge den dominerande färgen är rosa. Min hög med julpapper innehåller mest de traditionella färgerna, men här och där dyker det upp lite rosa inslag och det kanske det gör även hos dig? Spring och leta!

Lämna en kommentar i det här inlägget med en länk till din blogg så att jag kan kika på ditt bidrag senast lördag den 5 december. Jag och min familj kommer att utse en vinnare som annonseras här på bloggen den 6 december. Lycka till och ha så kul!

Here's a Christmas card challenge for you: make a Christmas card in whatever size or shape you like, but make sure that the dominating colour is pink! Leave a comment in this post with a link to your blog where I can look at your card, Saturday December 5 at the latest. Me and my family will pick the winner of a new QK alphabet, Chandelier! Good luck and have fun!



Vinsten, ett Chandelier-alfabete från QK, samt ett inspirationskort i rosa från mig.

The prize is a Chandelier-alphabet from QK. Beside it is an inspirational card from me.

tisdag 17 november 2009

Happy, happy, happy!

Här är det glada miner kan ni tro, för jag har precis fått veta att jag blivit antagen till designteamet på Reprint! Det känns superspännande och än så länge vet jag bara om ett par till men hela designteamet blir presenterade på Reprints blogg på fredag om jag förstått saken rätt.



All happy faces here today - I just found out that I have been selected for the Reprint Design Team! Yay!

Jag tror att vi tar och firar med ett litet julkort! Det är ett enkelt julkort som ska få vara inspiration för en julkortskurs som jag håller på mitt jobb på måndag. Tekniken har jag faktiskt snappat upp på Reprint, när jag var där på besök för snart två år sedan.



Det är alltså en liten snöflingestämpel som jag använt för att forma kransen. Två hål längst ner och ett brett organzaband igenom, knyt rosett och blinga med stickles. Klart!

söndag 15 november 2009

Tags for the CC

En av utmaningarna i House of Inspirations CC är att skapa en valfri jultag så jag gick loss med massor av stämplar och embossingpulver och så här blev resultatet.

In one of the challenges at the House of Inspiration CC was to create a Christmas tag. I went through my supplies of stamps and embossing powder and came up with this.



En närbild så man ser hur det gnistrar och blänker!

lördag 14 november 2009

Use only scrap!

DT-gänget på House of Inspiration fick en egen utmaning av Jessica i CCn som pågår just nu. "Skapa vad du vill men använd bara spillbitar. Minst 20 olika spillbitar måste finnas med." Den ni! Som tur är så är jag en mästare på att spara gamla spillbitar, stora som små, så det var inga problem att hitta material i alla fall. Jag gjorde ett julkort med granar av utstansade hjärtan, 10 stycken i varje för att vara exakt! Lite stickles på snö och grenar förstås ...

The Designteam at House of Inspiration got a nice challenge of their own at the CC. "Create whatever you want, but you must include at least 20 different pieces of scrap paper, and no other paper than scraps!" Now, that's a challenge! I chose to make a Christmas card with Christmas trees made out of punched out hearts, 10 for each tree to be specific. And some stickles on the snow and branches of course ...



fredag 13 november 2009

CC at House of Inspiration!

Nu har House of Inspirations första Cybercrop startat! Missa inte massor med roliga utmaningar, fantastiska erbjudanden och fina priser. Och inte minst en supertrevlig helg med massor av pyssel och mys så här i mörka november!

CCn håller på 13-15 november. All information hittar du i forumet så spring genast dit och registrera dig så du kan vara med du också!

Don't miss House of Inspiration's first Cybercrop! All information is available in the forum (in Swedish, but anyhow).

måndag 9 november 2009

My favourites

Mina absoluta favoritrecept finns numera i en recephållare klädd med underbara papper från Bo Bunny. Jessica på House of Inspiration vet minsann hur man sätter ihop ett härligt DT-kit! Jag har använt kartongark som bas i omslaget, cardstock som receptavdelare och vanliga plastfickor som jag kapat till rätt storlek för själva receptkorten. Receptkorten har jag skurit ut från ett dubbelsidigt ark med cut outs. På arket finns även små dekorationer och lappar för receptkategorier. De är helt underbara!

Alltihop har jag sedan bundit samman med en spiral och lite hjälp av min Bind-it-all. Blommorna har fått varsin brad, från samma serie från Bo Bunny, i mitten. Jag har vikt själva basen så att den stängs med ett magnetlås på framsidan. Recepthållaren förvaras stående och när det är dags att använda recepten så vänder man bara locket över till baksidan och använder samma magnetlås. Då kan du stänga det åt andra hållet så att recepthållaren står fint på bänken och du kan bläddra mellan recepten utan att behöva lägga ner den. Alla papper och dekorationer hittar du förstås i House of Inspirations webshop.

I've put together a holder for my favourite recipes, with papers from Bo Bunny that Jessica at House of Inspiration sent me. The cover is designed to stand on it's own and if you fold the front over to the back, it snaps into place with a magnet and the recipes can be flipped through with the holder still standing. I used my Bind-it-all for the spiral binding. Papers and decorations can be found in House of Inspiration's webshop.









PS. Ni missar väl inte House of Inspirations CC som går av stapeln redan nu på fredag! Registrera dig i forumet och ta del av alla härliga utmaningar fredag-söndag.

tisdag 3 november 2009

Paper bag card for Good luck

Nu börjar den där mörka perioden när det är smått hopplöst att fotografera inomhus. Hoppas att ni har överseende med de dåliga fotona - jag har alldeles för dåligt tålamod för att vänta tills helgen för att kunna fota mitt på dagen när det är hyfsat ljust!

Här är i alla fall ett hjärtligt Lycka till i form av ett påskort som jag har klätt med överblivna bitar av ljuvliga papper.

I apologize for the bad photos, it's getting dark outside and the lighting is terrible for photo sessions ... Anyway, here is a Good luck card, a paper bag card covered with scraps of beautiful papers.











Jag älskar den här "splash" stämpeln från Inkido! Den använde jag även på tagen på framsidan för att få den att se lite sliten och skitig ut. Längs kanten en swirl från Stämpelboden.

söndag 1 november 2009

Card and Cybercrop

Först ett födelsedagskort som redan nått födelsedagsbarnet i Frankrike. Grattis pappa! Inkidorosen är färglagd med distresser och ett lager Glossy accents ger lyster åt kronbladen.

First of all a birthdaycard that have already been received by the birthday child himself. Congrats, Dad! The rose from Inkido has been coloured with distress refills and a layer of Glossy accents gives shine to the flower.





Sedan kommer en påminnelse om att det snart är dags för Cybercrop på House of Inspiration. Räkna med en helg fylld av spännande utmaningar och fina priser. Missa inte det! Cybercropen pågår helgen 13-15 nov. Alla utmaningarna kommer du att hitta i forumet. Vi ses väl då?