söndag 23 november 2014

Tag-trio album with Pion papers

Jag är lite tokig i dessa tag-trio album, de kräver liksom ingenting förutom lekfullhet, lite papper och några stämplar. Här har jag använt de vackra Pion-pappren från serien Siri’s kitchen både som grund och dekorationer.

I adore these tag-trio albums, they are just so fun to make! On this one, I used papers from Pion design, a series called Siri's kitchen, for backgrounds and decorations.
Bakgrunden är gjord med transferteknik, men först grundade jag tagsen med lite vit gesso. Jag har stämplat med Staz-on, bara för att vara helt säker på att inte smeta ut bläcket när jag fortsatte dekorera med pappersdekorationer som fästs med gel medium och glitter (copper glitter paste från Bo Bunny).

I used the transfer technique for the backgrounds, on tags with a thin gesso.base. I stamped with Staz-on, just be sure that the ink wouldn't smudge when I decorated.


Tagsen hålls samman med washi-tape, med lite extra gel medium för att hålla dem på plats permanent. De flesta washi-tapes som jag använt har alldeles för svagt lim och kräver lite förstärkning.

The washi tape is adhered using some extra gel medium, just to get it to stay permanently.


Texten är från ett av klipparken i Siri’s kitchen. Det är även fjärilarna.

Om ni nån gång får stopp i det kreativa flödet så rekommenderar jag att leka loss lite i ett tag trio album, det är bara så kul och kravlöst!

The text is from one of the cut-our sheets from the Siri's kitchen series, as well as the butterflies.

Love,
Ulrika

Inga kommentarer: