torsdag 14 maj 2009

Invitations with Maja Design

Nu njuter vi av den underbara tiden mellan hägg och syrén och det är säkert ett och annat blivande brudpar som är i full färd att planera för sina bröllop. Här kommer lite inspiration till olika typer av inbjudningskort, alla skapade för Annas Scrapbooking med underbara papper från Maja Design, ur serien "Mina vänner".

Today I hope to inspire you with a few different types of wedding invitations. They are all made with the wonderful papers from Maja Design, available at Anna's Scrapbooking.Lite annorlunda (och aningen mer tidskrävande, det ska erkännas) är att göra ett tag-pocket album som inbjudan. Alla tags, både de små och de stora som finns i fickorna, kommer från ett klippark i samma serie från Maja Design. På framsidan har jag stansat ut namnen på de fiktiva äkta makarna (jag och min man är ju redan gifta men våra namn fick pryda framsidan ändå) med Quickutz Banana Split, ett av de nya 4x8 alfabetena. Samma alfabete har jag använt till tagsen "när", "var", "hur" och "o.s.a."

A bit different (and also a bit time consuming to create, I must confess) is a tag pocket card.En annan modell är ett "three-fold card" med ett band av papper som man trär över för att hålla alla sidorna på plats. Stämpeln är från Magenta, och den är stämplad och embossad med guld på alla tre utsidorna av kortet och dessutom även på en av insidorna.

The three-fold card has a paper-belt to hold the pages together. The stamp is from Magenta, stamped and embossed with gold, on all three pages on the outside of the card, as well as on one of the inside pages.

På insidan har jag fäst ett ark vellum över den sida där det är stämplat, så att man precis anar stämpelmotivet bakom det halvgenomskinliga pappret.

On the decorated inside page, there is a sheet of vellum over the stamped image which gives a nice soft impression.

Stämpeln med texten "inbjudan" är från Inkido och ger ett stiligt intryck på en bröllopsinbjudan. Här har jag embossat den med både guld och silver.
The sentiment stamp is from Inkido and I have used both gold and silver embossing.6 kommentarer:

Heléne sa...

Har PMat dig på Annas forum! Mycket fina kort, gillar verkligen det beige med "gräsen" :) Kram Heléne

Carina W sa...

Helt fantastiskt vackert inbjudningskort!Du är helt otrolig!
Kram!

Daniel Askeland sa...

Oj!

Jeg har virkelig forsømt de bloggene jeg som oftest besøker. (Dem jeg har i listene mine)

Jeg merker at du har hatt en produktivitet på et ganske høyt nivå.
(Noe det siste innlegget ditt viser veldig godt!) ;P

Flotte ting har du laget, som vanlig. :P

Mvh
Daniel

Lena sa...

Vilken inspirerande blogg du har! Härligt. Håller på med bokbinderi, origami och scrapbooking.

Tesa/Therese sa...

Åh, vilka fina inbjudningar. Urläckra!! Trevlig helg! Kram

Lottas vrå sa...

Vilket roligt inbjudningskort med tagsen - ,em visst kan jag tänka mig att det är tidskrävande, så det får bli till en mindre bjudning...
Ha en skön vecka!