lördag 29 augusti 2009

Fall is here!

Jag gillar hösten. Mycket. Det är nästan så jag skäms. Särskilt när andra saknar sommaren som aldrig kom och bara vill ha sol och värme. Då säger jag ingenting och bara njuter i smyg av den klara, kalla luften och de vackra färgerna.

Månadskitet från Annas Scrapbooking innehåller en smak av hösten och det gillar jag förstås. Ett litet höstalbum i miniformat (4x6 tum) skulle det självklart bli. Albumet är klätt med Basic Greys papper som ingår i kitet. Det mesta av dekorationerna ingår i månadskitet. Dikten har jag skrivit ut på cardstock och klippt i remsor. En vers på varje sida.

I like fall. A lot. When people complain over the cold summer, I don't say anything, I just enjoy the cool, crisp air and the wonderful colours in the nature. The monthly kit at Annas Scrapbooking has some fall related goodies this time. I made a small mini album with papers and decoration from the kit.

Jag stansade ut några olika figurer i Cuttlebugen, på papper som jag förklistrat med den dubbelsidiga "punch tapen" som finns i kitet. På den klistriga ytan strödde jag sammetspulver som är alldeles glittrigt och lent att ta på. Mys!

Daggdroppar och höstregn med hjälp av Glossy Accents. Hålet gjorde jag genom att rita av ett av löven som finns i kitet och sen skar jag ut lövformen.Den lilla lövstormen stämplade jag med en swirl och embossade i clear.

Theres a poem in the album, a poem that I actually wrote myself. It's not a very good poem, but it expresses the love and warm feelings I have for this time of year. However, I will not even try to translate it ...

Dikten är faktiskt hemkomponerad, i någon sorts glädjefnatt över höstkänslorna. Här är den, min lilla höstdikt:

jag älskar hösten
lite i smyg
när andra njuter av sommaren
längtar jag efter höstens klara luft
och frostklädda gräsmattor

jag köper en ny kofta
i mjukt garn och murriga färger
jag sveper en filt om mig i soffan
njuter på riktigt med en kopp te
och en bok som jag länge tänkt läsa

tar en promenad i skogen
med prasslande löv i guldiga färger
hittar några kantareller till kvällens gryta
blåbären är många och stora och vill gärna bli plockade
hemma hos mig blir de en härlig paj

fyller lungorna med frisk luft
helt plötsligt står allt klart
det är nu min nya tid börjar
med planer och mål
och glädje över att kunna andas

5 kommentarer:

Linda Horn sa...

Vilken underbar dikt!!!! Jag gillar inte hösten, får varje år en mer eller mindre allvarlig depression, men med denna dikten i minnet kan jag kanske klara denna hösten utan deppigheter!! För den gav verkligen glädje!

Ellis sa...

Hi Ulrika,

I'm glad I'm not the only one who doesn't complain about cool summers ;-) I like the fall for the same reasons you do: the fresh air, the smells, the colours....

Oops...almost forgot....you're fall-card is beautiful !

Greetings,
Ellis

Åsa/asamia sa...

Underbart fin!! Jag gillar också hösten, mysigt med tända ljus och löv som faller.

Nilla sa...

Det syns att du gillar hösten, en väldig vacker tid (som vi inte får se här i Malaysia). Härlig bok och en underbar dikt! Kram Nilla

Anonym sa...

Hej Ulrika!

Här kommer det hösthälsningar från Dalarna "Bjursås".
Hur har du det?
Det var en helt underbar liten dikt, men vad heter den? Oh vilket fint kort förresten. Kramar Kerstin