lördag 5 februari 2011

Published in Amelia, the Wedding issue

Jag är med i Amelia Brud & Bröllop 2011! På sid 118 finns några tips och exempel på enkla inbjudningskort. Jätteroligt att få vara med i Amelia, men korten kom kanske inte riktigt till sin rätt på fotona i tidningen. Så här kommer ett bildtungt inlägg med fler bilder på alla korten, samt några kort som inte kom med i tidningen.

I have been published in the Swedish no 1 Wedding Magazine, Amelia Brud & Bröllop 2011. A few simple invitation cards and a few tips on how to make your own invitation cards are printed on page 118. However, the images in the article didn't show the cards at their best, so here they all are again (including a few cards that didn't make it for the magazine!).Ett enkelt rosa kort med en annorlunda vikning som jag såg någonstans på nätet ...Stämplat svart och embossat är riktigt elegant på det rosa pappret.Inuti skrev jag ut texten på ett vellumark i skrivaren, och innan texten hann torka så hällde jag över embossingpulver och värmde. Egentligen var det mest för att fixera texten så den inte skulle smeta, men det blev en riktigt fin effekt!Här är ett riktigt favoritkort. Svart, vitt och rött är otroligt effektfullt.En kantstans runt själva texten passade fint på temat.Och så lite embossingpulver förstås ... så enkelt och så otroligt läckert, särskilt på en sån här stämpel med så stora fält.Här är framsidan på kortet kortare än baksidan, så att texten Inbjudan tittar fram även när kortet är stängt.Lager på lager och upphöjt med 3D-kuddar.Texten på insidan är utskriven på datorn och fäst med ett organzaband.Här är också en favorit som tyvärr inte finns med tidningen. Det här gillar jag verkligen, flera lager med vellum högst upp, så att man bara anar det mönstrade pappret under.Inbjudningstexten finns på ett vanligt vitt papper under det mönstrade pappret. Även här hålls allt ihop med ett organzaband.Stämplat vitt och embossat på framsidans vellumark. Läckert!Här har jag vikt upp ena hörnet och fäst med en rosett av organza. Under ser man mönsterpappret från insidan av kortet.

Kortet här är vikt i tre delar och hålls ihop av en "gördel" (som i tidningen fanns intill texten om att man även kan göra sina egna servettringar, men det här är alltså INTE en servettring!)Med mönstrat papper, en stämpel och lite embossingpulver kommer man långt!Servett ... eeeeh ... nej det här är ju en gördel! :)Svårare än så här behöver det inte vara. En svagt färgad bakgrundsstämpel, en vacker ros och ett band. Klart!

Ja, och så lite stickles på toppen, förstås ... ;)

Vilket kort är din favorit? Om du är gift, gjorde du dina egna inbjudningskort? Om du planerar för ett bröllop just nu, ska du göra dina egna kort?

Kram!

8 kommentarer:

Em sa...

Oh vad fina! I Amelia också, du är så duktig min kära Scwegerska !

Janette sa...

Absolutely stunning work, just fabulous.x

Elisabet sa...

Så kul att du är med i Amelia!
Mycket vackra och finstämda alster!
Otroligt effektfullt med embossingen.

ElinÅ sa...

Ohhhh!! Helt underbara kort!! Svårt att välja favorit, men jag fastnade lite extra för det sista med bakgrundsstämpeln och rosen, superfint! Om min kära sambo skulle få tummen ur o få för sig att fria så skulle jag göra inbjudningskort själv, men det lär nog dröjja;)

Scrap by Heart sa...

Det finns en liten överaskning till dig på min blogg.

Tack för all inspiration du ger oss alla.

lindas pyssel sa...

Helt underbara kort.
Så stilfullt.
Det är så inspirerande att titta på alla dina alster.Du är en mästare;)
Jag har en fråga oxå.
Jag undrar om dom 2 engelska orden är
reprints stämplar för jag hittar inget på deras sida:(
Tyckte som var så fina:)

Nenne sa...

Underbar inspiration! Grattis till publiceringen i Amelia! Visst gjorde jag mina egna bröllopsinbjudningar till vårt bröllop i höstas och nu ska jag göra inbjudningar till min väns bröllop i sommar, det här var ju perfekt som inspiration!

Monica sa...

Det nedersta kortet vinner! Underbart. Annars är jag också väldigt förtjust i stora, embossade medaljonger. :) Grattis till Amelia. Kul!