torsdag 22 januari 2009

There's a fine line ...

Ännu ett uppdrag från Annas Scrapbooking var att dekorera en metallkrans från Artemio. Jag valde att utnyttja bladformerna på kransen och satte dit löv som jag gjort själv. Små rosor, lite band och en skylt med ett ljuvligt citat och det färdiga resultatet blev så här:

Yet another project for Anna's Scrapbooking, this time I was asked to alter a metal wreath from Artemio. I chose to use the leaf-shapes on the branches and made my own leafs. A few little roses, sheer ribbon and a sign with a wonderful quote and this is how it turned out:

Bladen påminner om björklöv till formen och är inte alls svåra att göra. Här kommer en liten "tutorial" om du är sugen på att göra några du också:

Börja med att rita upp en lövform som du tycker är fin. Klipp ut den nedre halvan av lövet med en vanlig sax, och den övre delen med en mönstersax, jag använde deckle (riven kant).

Färga in varje löv med distressdynor i lämplig färg, jag använde Peeled paint. Kanterna gjorde jag lite mörkare med distressdyna Vintage photo som jag applicerade med en liten skumgmmidyna, i cirklande rörelser för att få mjuka övergångar.

När alla löven var klara la jag dem i en stor papperskasse och sprayade dem med Tattered angels glimmer mist, Antique brass. När de torkat så vek jag varje löv på mitten och fyllde i svaga bruna streck för att efterlikna ett riktigt lövs ådring.Klart!

De vita rosorna har jag också gjort själv, med en enkel teknik som jag lärt mig av duktiga Tesa. Den får ni tjata på henne om en tutorial för!

So, that was a short tutorial for how to make your own leafs. Only in Swedish. I think you can manage with only the images, please let me know otherwise. The roses are made with yet another simple technique that was taught to me by the very talented Tesa. I'm sure she will provide with a tutorial for those if you ask nicely!

8 kommentarer:

TesaB sa...

Wohaaa!!! Precis hur snyggt som helst! *ler stort*

Tesa sa...

Säger som TesaB, Wohaaa!!! Den är ju helt underbar. Texten är ju mycket fyndig!! Kram

Cornelia sa...

Helt otroligt! VAD du är duktig!!!!

Anonym sa...

Hej Ulrika!

Kanonsnyggt! Bra beskrivning! =) Det är just sånt här som gör att du har en liten överraskning tll dig i min blogg! ;)

Ha en riktigt bra dag, kramar!

Carina W sa...

Hej,Ulrika!
Måste tacka för din fina demonstration av hur man skapar lite av dina konstverk.
Men det blev inga rosor...snyft.
Vad mina blommor heter,det vete gudarna.....??

Familjen Eriksson sa...

Hej vännen!

När får man bjuda igen den där lunchen? Är du i stan något i slutet på nästa vecka?

Kom just på att jag kunde mailat men nu var jag ändå inne på din sida ;)

Kram!

Rimna sa...

Helt otroligt underbar!!!

Du lyckas om och om igen att få mig att tappa hakan!

Kram

Åsa sa...

Oj så fint! Jag kan bara göra snygga pappersblommor. Nu har jag lärt mig att göra löv också. Tack så mycket!